Livstecken

The rumours of my death is greatly exaggerated! Som Dr Livingstone sa när man hittade han i djungeln hehe.. Jag har bara inte gjort direkt nått i veckan så inget o rapportera. Dock köpt heltäckningsmatta till klädkammaren så kommer bilder när den är inne =]


Renovering av klädkammaren, del 3

Slitit hela helgen men har gett resultat! Har slipat och tvättat väggarna, tapetserat hela rummet. Det var inte helt lätt med mönsterpassning etc, så blev lite pussel ovanför dörren men inget man tänker på. Det var lördag.
Idag har jag målat taket, satt tillbaka dörrlisterna, kapat till golv listerna, fixat till toppen på hurtsarna. Satt vit läder imitation(vinyl) på den, hade det liggandes och blev riktigt bra, slaktade en fleece pläd från Ikea till stoppning, samt fixat till klädstången, fäst plattorna till den var ett litet helvete! Såga 2cm tjock ek jäms med ådringen är svettigt.. lovar, testa det!
Sen var det städning och inflyttning.
Måste säga att ja blev grymt nöjd. Är lite små saker kvar att fixa, lister runt hurtsarna och taket, samt en  "hatthylla". Men sånt som är lätt att fixa =]

Lite bilder på skapelsen:









Men för helvete

Blir så jävla less.. Det är bara minus 3-4 grader idag, första gången på ja vet inte när, varit -25-16 länge nu. Så tänkte passa på och vandra lite på stan, få i sig nå friskluft. Men så klart med den här satans stan så tok stormar det bara för att det blivit varmare så det känns kallt ändå. Skit skoj......Men visst, skulle vandra i affärer också så vädret hade ja kunnat stå ut med. Ja kommer in i Åhlens(första affären hemifrån mig), kommer upp på över våningen och kollar på lite saker där och då känner ja det.. lärt mig känna direkt när det händer, näs blod.. Som tur var hade ja med mig papper så dräller inget och börjar vandra hem igen. Känns riktigt kul att gå ute på stan med ett blodigt papper klämt mot  näsan, kämpa mot stormen och hålla på att frysa handen av mig som ja håller pappret med. Bra start på helgen =P Ska tapetsera klädkammaren  också så får hoppas näs fan håller tätt då..
Funderar på om ja skulle gått till läkaren och bett dom bränna blodkärlen. Det här påverkar ju allt ja gör!


The Frilla!

Här kommer utlovad bild, blev en Mohawk(jag gillar det iaf!) =]



(Klart man ska köra solbriller och stora piercingsmycket när man fotar, ska ju se bra ut ;] )

Ny frilla!

Fixade en ny frisyr igår kväll, fick lite hjälp av Eve också =]
Lägger upp nån bild senare idag, så tills dess får ni vara nyfikna och nöja er med en hint: Robert de Niro hade en liknande frisyr i en av hans tidiga stor filmer. Sug på den ni!

Köp en bit av Neverland

Inte Peter Pan's Neverland då, utan det skapat av den.. ja.. det kallas väll "excentrisk" när man är/var rik, Michael Jackson. Han sägs ha gått i konka x antal ggr men sägs samtidigt spendera hur mycket som helst, men man ska inte bry sig så.
Men iaf, nu går inventarierna från hans lekland under klubban! Så vill ni ha en oljemålning av Mr Moonwalk så är det bara att bjuda!

Läs mer i  The Observer.


Renovering av klädkammaren, del 2

Hände inte ett skit igår, låg i soffan och spelade Fallout 3  precis hela dagen. Eller iof, kollade  nått avsnitt Shaman King också hehe..
Men idag har ja varit riktigt produktiv! Uppgraderade först servern och drift satte den, sen gav ja mig på klädkammaren igen.
Har fixat topp skivan, använde en av garderobsdörrarna till det. Upptäckte en till egenhet med utformningen av rummet.. Det blir inte bara smalare desto längre in, det är djupare på ena sidan också! så där blev min lägenhet liiite större plötsligt! Mät noga, du kan ha flera cm2 större lägenhet än du trodde! ;]
Men.. *HOST*.. glömde ta bort pluggarna i skivan som var för gångjärnen så glipar lite i framkanten, men då ja ska sätta en täcklist där så spelar det inte så stor roll. Men irriterande. Skruvade iaf fast skivan och spacklade över skruvarna och gliporna i kanterna. Har tänkt lägga en limträskiva uppe på det och betsa den, men senare fråga.
Fixade till en täckbit och satte fast under hurtsarna(jopp, ja kallar dom det nu.. får dom dörrar framöver kommer dom kallas för skåp). Jämför bilderna så ser ni nog skillnaden =]


Renovering av klädkammaren, del 1

Har jobbat vidare med klädkammaren idag, trotts att ja hade lite feber när ja klev upp. Hunnit med att kapa garderoberna och fått dom på plats, fick kapa bort en del av sidorna för att dom skulle passa. Fick dom dock inte helt in mot väggen bak, väggarna är vinklade in rätt mycket där, men fått in dom iaf över 10cm längre än dom var =]
Och för er som tänkt göra nått sånt här själva borde veta att det är svettigt som fan! Men blir bra måste ja säga, satt i korgarna i dom nu också. Kommer lätt få plats med det ja vill ha där.
Spacklat det sista också, så imorgon blir det att slipa väggarna. Har inte köpt nå tapeter än så får ta det till veckan istället.

(Som ni ser är ena underdelen längre in, men det är för att den var skruvad i väggen istället för garderoben. Så ska fixa en täck planka och sätta över så det bli jämt o fint sen.)

Sjuk igen

Mmm.. det som kändes som det var på g i tisdags har slagit till hårdare nu.. lite feber och ont i huvudet, ansiktet och nacken.. näsan spraya ja nyss så kan iaf andas nu!

Jag har varken tid eller lust att vara sjuk nu, kostar att vara sjuk, är jobbigt, kan inte göra nå och framförallt.. kan inte träna!!! och jag har abstinens redan =/


Idioter ska inte inreda lägenheter

Som rubriken lyder.. har du en IQ strax under nivån av en fiskmås, ge dig inte in på och renovera en lägenhet. För om nånting inte passar så våldar man inte för att det iaf ska stå på plats.

Så varför skriver ja det här?
Jo jag har planerat att bygga om klädkammaren. Kapa garderoberna så det blir mer av låga byråer, montera väggskenor och sätta upp ett hyllplan(typ hatthylla), en klädstång för att hänga alla skjortor och kostymer på, tapetsera och lägga in en snutt heltäckningsmatta, sätta upp en liten ek hylla för att ha små saker på(klockor etc). Hittat riktigt porriga tapeter på Rusta som jag har tänkt klappa upp =]
Men... alla dom där sakerna grundar sig ju i att garderoberna går att plockas ut så dom kan byggas om och så jag kan tapetsera. Men nu var inte det så jävla lätt då nå tjockskallar VÅLDAT in ena garderoben så den satt klossad mellan den andra och väggen, den målade och lite flexibla gipsväggen.. Det förklarade varför den stod över 10cm längre ut än den andra också. Man gör inte så för gudsskull. Passar det inte så justerar men tills det gör det, slipa av på sidan av garderoben bara! Det skulle aldrig synts! Så för att få lös den fick jag köpa en såg på gubbdagis(ClasOhlson), kapa taket och slå ur det på garderoben. Sen rycka och slita som en idiot tills den äntligen lossnade, då gick det jättelätt att flytta den. Tänk om dom hade mätt två ggr och moterat en gång istället för att inte mätt alls och vådat.

Men men nu är det gjort och jag för hoppningsvis ska resten gå lättare. Har dock aldrig tapetserat så vi får väll se hur det går. Önska mig lycka till!

(Råkades köpa ett nytt duschmunstycke på Classes också, eller ja.. en hel takdusch =] Lite pill att montera men testkörde den och sååå nice!)



Tillägg: Glömde berätta, hittade en liten bag efter förra ägeren bakom garderoben =P Innehöll en påse värmeljus, en mini kåsa och ett håspänne hehe..

Bloggen muppar

Som ni märker så ser bloggen väldigt konstig ut nu. Är nått helvete som Blogg.se håller på med, går knappt att komma in för att skriva inlägg och kan inte kolla statistik.. Skit kul! Har seriöst börjat kolla på andra lösningar för min blogg, får se hur ja gör.


Uppdatering: Hittat vad som var felet.. Blogg.se hade av nån satans anledning flyttat bilderna för min blogg så dom hade fått annan adress!! Jävligt intelligent av dom att inte säga till om sånt! Vad fan håller ni på med????

Dålig kväll..

Blev en riktig skit kväll idag.. En sån där jag verkligen känner att ja inte har nån, bara tyst och tomt i lägenheten(räknar inte tvn's kalla sken), ingen att kura ihop i soffan med. Brukar inte tänka så mycket på saken annars, är så duktig på att fylla kvällen med annat. Men min rutin bröts idag, pratade med en kompis på msn som sa en sak som först fick mig att börja tänka på det. Sen när jag kom hem från jobbet fick ja jordens magknip och började må illa så jag kunde inte träna som ja gjort varje tisdag i en månads tid.
Kom inte för mig att göra  nått annat heller då ja mådde dåligt så blev att jag bara legat i soffan och haft tid att tänka på saken.. Att jag just ligger där, mår dåligt och är ensam. Vet att familjen och mina kompisar bryr sig, men det är inte samma sak.
Vet vad ni kommer säga och det kommer vara i stilen "Men du kommer träffa den rätta till slut ska du se.." eller nån variant av den. Oftast är det dom som har nån redan som säger det, så tycker tyvärr ni inte ska försöka "trösta" nån som känner som jag gör ikväll. Ni kan omöjligt göra det bättre för nån av oss och det är dags att ni inser det. Hoppas ni inte tog illa upp av det där men är sant.
(Om nån skriver att det är väll bara att sticka ut och träffa nån så kommer ja stänga av eran IP så ni aldrig kommer in på min blogg igen, liten förvarning bara!)

Är inte bra att bryta den rutin man är invand med.

Lyckades iaf fixa en god middag! Men jag är kung i köket så inte direkt konstigt.

Spotify invites!

Orkar inte förklara vad Spotify är, borde du veta vid det här laget. Häng med i utvecklingen människor!!
Vill ni ha en invite så klicka in er HÄR, han verkar ha hur många som helst men snabba på utipåfallatt.



3Dimensionel induktionsspis

Så jävla smart! Istället för att bara värma kastrullen under ifrån så värmer den runt om och enbart i nivå med innehållet i kastrullen. Sparar energi och gör att det går snabbare =]

Designerns egna ord om det:

   "The now available Induction System works only where the pan or pot is in contact with the induction surface. The Surrounding Induction System exploits the total pan surface, maximising the already high efficiency of this technology. The hemispherical shape of the pan allows a flexible capacity, for a small as well as big quantity of food, and the level of the induction used is only up to the level of the food for energy saving. The pot is removable for easy washing and cleaning. The Surrounding Induction System is combined with a Full Surface Flat Induction System with different selectable areas, in order to facilitate the use of different sizes and shapes of traditional coock ware. The ceramic surface of the cooking hob is available in different colours, and made in one single piece for easy cleaning. The commands use the touch screen technology. The particular semi lunar shape of the hob allows to a more ergonomic control of the cooking process. The combination shown is designed for a large family, but different sizes and combinations are possible for different cooking contexts. - Stefano Rubertelli


Nope, har inte kommit av mig

Har inte rapporterat om träningen.. tror jag.. men har iaf inte kommit av mig det minsta! Kom nyss tillbaka från Nautilus =]
Kan notera att 18-20 en söndagskväll passar väldigt bra till och ta sig till gymmet, nästan ingen där! Fast snöstormen kan ha nått o göra med det också..


Frack mysteriets lösning!

Nu kommer det ni har väntat på, varför hade ja skaffat frack?
Jo för jag blev igår medlem i Svenska Druid Ordern - FGDO =] Okej inget att hålla hemligt att jag skulle bli det eg, men skoj och låta folk gå och vara nyfikna hehe..

Kan inte säga mycket om igår förutom att det var riktigt trevligt!




Svar till Roland

Då det blev ett långt svar på Rolands kommentar till mitt inlägg om kärnkraften så väljer jag att lägga upp det som ett inlägg istället.

-----

Postat av: Roland

Alltid lika kul att se människor som inte alls har någon djupare kunskap om ämnet uttrycka sig!
Har du aldrig funderat på vad man ska göra med det uttjänta stavarna som strålar och måste lagras i 10000 år?
Eller vad som skulle hända om terrorister skulle få för sig att spränga en reaktor? Vi ser fortfarande effekter av Tjernobyl och det föds fortfarande massor utav människor där med skumma defekter och hemska mutationer (och nej, det finns inget positivt med mutationer. alla är dåliga). Radioaktivitet är något utav det farligaste som finns. Det syns inte, och det går inte att stoppa. Och vi vet inte ens hälften av alla effekter det har på oss och naturen.
En tredje grej: Kärnkraftverken måste ha ström för att fungera. Skulle det alltså bli strömavbrott får kraftverket allvarliga problem.
Du borde läsa på lite mer innan du uttrycker dig!

2009-02-05 @ 20:13:12

------

Hej Roland!
Alltid lika kul när människor som enbart ser till dom negativa aspekterna i saker uttrycka sig!
Självklart är jag medveten om att kärnavfallet är ett problem, men ett problem som kan hanteras. I dagsläget fraktar vi vårat kärnavfall till slutstationer i England vilket är helt absurt. Men det är för att vi inte har någon fullgod anläggning här i Sverige. Har bott i en by där dom ville öppna en slutförvaringsstation, men då motståndet var för stort blev det inget av det. Vilket är synd då en sådan anläggning garanterar jobb för evigheter framöver. Men absolut, det måste komma bättre lösningar som är 100% säkra hela tiden ämnena är radioaktiva. Den lösning som är nu går ut på att borra ner bly behållare i urberget och låta dom ligga där..  Halveringstiden är dock 25000år och det kommer vara aktivt i långt över 100000år. Men då vi i dagsläget inte har någon verkligt effektiv ersättare till våran kärnkraft, så anser jag att det är värt att fortsätta jobba på problemet samtidigt som vi fortsätter använda våran kärnkraft, då även utökar den.

Och terrorister? Höll på och skratta när jag läste det.. Om vi ska gå runt och  vara rädd för att det ska komma en terrorist och spränger en reaktor är det lika bra att vi tar livet av oss allihopa rakt av. För då måste vi vara rädd för dom precis hela tiden då dom kan spränga vad tusan som helst. Det skulle för den delen vara mer taktiskt och terror effektiv handling av dom att detonera en "smutsigbomb" i en citykärna. Nä, att använda terrorist skrämsel tekniken som ursäkt för att t.ex stänga kärnkraft verk är helt absurd. Det är sånt som har gett oss "the patriot act" i USA och Englands nästan ännu mer skruvade regler(är nu olagligt att fotografera en polis där förresten), samt hysterin när vi ska på ett flygplan.. Så nej.. Terrorism, speciellt i Sverige, ser jag inte som något som helst hot.

Tjernobyl olyckan orsakades av slarv(dom pressade kraftverket mer än det klarade och han inte avbryta det i tid) och föråldrad och osäker teknik. Självklart horribelt att det inträffade och alla vidriga effekter det har resulterat i. Men då våra svenska kärnkraftverk är av både annan typ än den Tjernobyl var av samt mycket bättre kontrollerade ser jag inte något hot där heller. dessutom om nu när vi får börja göra nått med dom kommer det resultera i att dom blir ännu säkrare samt effektivare. Vill du vara rädd för ett kärnkraft verk ska du vara det för Ignalina i Litauen som är av samma typ som Tjernobyl var.
Nått jag är mer orolig för är om den översta vattenkraftdammen här efter Luleå älven ska fara. Det skulle resultera i en domino effekt som tar med sig alla dammar genom hela älven och kommer utplåna alla städer i dess väg. Det lär dessutom vara lättare att spränga om Bin Laden känner nått ag mot Sverige då dom dammarna inte har nån säkerhet.

Att lösa problemet med att dom behöver ström för att rulla på är lätt löst. Om vi bortser från att batterier som kraftverken själva laddar, eller varför inte diesel-elverk vid absoluta nödfall. Då kärnkraftverk ofta är placerade vid hav samt ha stora slätt landskap runt sig, skulle vindkraftverk eller vågkraftverk(dom är rätt balla, googla wave rover och kolla!). 

Det bästa vore naturligtvis vara om det gick att ersätta alla kärnkraftverk med ett förnyelsebart alternativ. Men då det i dagsläget inte existerar det så är kärnkraften, i mina ögon, ett acceptabelt val. Då slipper vi använda grisig el från Tyskland, Ryssland, Polen etc. Det är dessutom el från bla. kärnkraft, men huvudsakligen från kolkraft. Och det är om något ett hot mot naturen som dessutom slår hårdare mot planeten än att vi slutförvarar kärnavfall i berggrunden. 

Så tills du kommer med ett resonabelt alternativ som kan både göra oss fri all kärnkraft  samt import av el från länder så får du gärna berätta det!

Och att jag uttalar mig om detta är för att vi lever i det fria samhället där var människa har rätten att uttrycka sina åsikter. Sen att vi alla inte kan ha samma åsikter är en självklarhet och att du tycker att jag inte ska uttrycka min åsikt i ett ämne, enbart för att du ser saken på ett annat sätt motsätter sig allt som demokratin står för. Dessutom, varför läser du andras bloggar om du anser att dom ska hålla tyst om dom inte tycker som dig? Jag tyckte det var trevligt att du delade med dig av dina tankar i ämnet men vänligen, tro inte att jag bara rycker saker ur luften då jag skriver.

Idag hävdes förbudet mot nybyggnad av kärnkraft

Beslutet om avvecklingen av svenska kärnkraften, som röstades igenom 1980 av svenska folket, revs idag upp...
Och FAN vad bra anser jag!

Kärnkraft är inte farligt, bara det sköts om och hålls modernt.. Vilket svenska kärnkraften inte har kunnat göras, just hållas modert, då det även varit förbjudet att förändra dom kärnkraftverk som vi redan har.
Dagens teknik är extremt mycket effektivare än den som var i slutet av 1970-talet då dom senast fick göra nått. Såg ett repotage för ett tag sen där dom förklarade att det redan nu finns effektivare ångturbiner som är upptill 3ggr så effektiva som dom reliker dom har nu.
Så tack o du gröna rörelse för att du gjort våra kärkraftverk föråldrade och nedgångna, TACK!

Nu anser ja inte att vi ska börja klappa upp fler kärnkraftverk över allt, vi har redan flera bra som bara behöver rustas upp och förnyas. Öppna dom stängda reaktorerna och få igång produktionen igen. Det är en ren och säker kraftkälla som inte förstör våra älvar och andra vattendrag. Vi kan även sluta importera jävla kolkraftverks-el från tyskland och andra länder. Sänka våra egna el-kostnader och få fler arbetstillfällen.

Så tack för detta aliansen, gillar er inte av principskäl, men tack för detta!

Lite artiklar om det:
Expressen
DN
Wikipedia om folkomröstningen



Läslampa, goes industrial

Kan inte somna(sov på kväll så sover du inte på natten.. men vad ska man göra när man bara slocknar =P ) så slösurfar lite. Kollade det nyaste på Got to Get, som ja skrivit om tidigare, och såg den här!


Skulle passat i min lägenhet tror ja.. nån som har 3200kr att ge mig och samtidigt känner för att ta en åktur från Borås till Luleå? Jag bjuder på kaffe när du kommer hit!

Till Julia!

I heard you kicked butt! Now lets move it! =D



Kramar på dig!

*Snark*

Ååååh fyfan vad trött ja blev när ja kom hem idag.. Slocknade totalt i soffan nästan direkt. Så NU när ja är vid medvetande igen är det dags för middag. Men vad fan ska ja göra?! =S Brain not awake..

Åhlens drar in alla sina dunprodukter

Klippt ur Åhlensgruppens pressinfo:

" Åhléns tar bort alla dunprodukter ur försäljning

Åhléns har beslutat att tillsvidare upphöra med all försäljning av dun- och

fjäderprodukter. Inga dunprodukter kommer att köpas in eller säljas på Åhléns

tills dess att vi har fullständiga garantier från samtliga av våra leverantörer att

dunet i deras produkter kommer från döda fåglar.

Åhlénsgruppen tar avstånd från fjäder/dun som tagits från levande fåglar och accepterar

endast fjäder/dun som är slakteriavfall och klassas som en biprodukt.


Åhlénsgruppens Inköpsavdelning för nu diskussioner med berörda dunleverantörer för att

garantera att Åhlénsgruppens ställningstagande efterlevs. "


Helt klart ett steg i rätt riktning! =D


The "man" is out to gett you maaan!

Lita inte på fartkamerorna, dom bara ljuger och polisen är ute efter och sätta dit dig! Bevisades ifjol när dom lyckades programmera två fartkameror fel efter E4an mot Happis. En stod på en 70 väg och den andra på en 90, men dom bytte platts i datorsystemet så ni kan ju gissa vad som hände då!
Och nu har det igen bevisats, den här gången är det Italienska polisen som riggat en kamera och dragit in 117 000 000$ i felaktiga böter! Läs artikel här.

Don't trust the maaan duuude! hehe..



Multitasking!

Okej tror ja sätter personligt rekord i att göra många saker samtidigt idag. Tog mig iväg och cyklade mitt på dan, gick inte lika bra som innan, blev inte fulla 30min men bra att ja kom iväg iaf! =]
Nu sen idag har jag på en och samma gång: Jobbat vid 3st datorer, blåst om ena, bränt skivor och laddat ner på ena, tredje har ja varit social på, surfat och jobbat på ett projekt. På sidan om har jag smsat, lagat och ätit middag, kollat tv och tvättat. Testa det ni! Tror min allmänna förvirring synkroniserades med mitt multitaskande och gjorde att allt  bara flöt på hehe..


RSS 2.0