Idag hävdes förbudet mot nybyggnad av kärnkraft

Beslutet om avvecklingen av svenska kärnkraften, som röstades igenom 1980 av svenska folket, revs idag upp...
Och FAN vad bra anser jag!

Kärnkraft är inte farligt, bara det sköts om och hålls modernt.. Vilket svenska kärnkraften inte har kunnat göras, just hållas modert, då det även varit förbjudet att förändra dom kärnkraftverk som vi redan har.
Dagens teknik är extremt mycket effektivare än den som var i slutet av 1970-talet då dom senast fick göra nått. Såg ett repotage för ett tag sen där dom förklarade att det redan nu finns effektivare ångturbiner som är upptill 3ggr så effektiva som dom reliker dom har nu.
Så tack o du gröna rörelse för att du gjort våra kärkraftverk föråldrade och nedgångna, TACK!

Nu anser ja inte att vi ska börja klappa upp fler kärnkraftverk över allt, vi har redan flera bra som bara behöver rustas upp och förnyas. Öppna dom stängda reaktorerna och få igång produktionen igen. Det är en ren och säker kraftkälla som inte förstör våra älvar och andra vattendrag. Vi kan även sluta importera jävla kolkraftverks-el från tyskland och andra länder. Sänka våra egna el-kostnader och få fler arbetstillfällen.

Så tack för detta aliansen, gillar er inte av principskäl, men tack för detta!

Lite artiklar om det:
Expressen
DN
Wikipedia om folkomröstningen



Kommentarer
Postat av: Roland

Alltid lika kul att se människor som inte alls har någon djupare kunskap om ämnet uttrycka sig!

Har du aldrig funderat på vad man ska göra med det uttjänta stavarna som strålar och måste lagras i 10000 år?

Eller vad som skulle hända om terrorister skulle få för sig att spränga en reaktor? Vi ser fortfarande effekter av Tjernobyl och det föds fortfarande massor utav människor där med skumma defekter och hemska mutationer (och nej, det finns inget positivt med mutationer. alla är dåliga). Radioaktivitet är något utav det farligaste som finns. Det syns inte, och det går inte att stoppa. Och vi vet inte ens hälften av alla effekter det har på oss och naturen.

En tredje grej: Kärnkraftverken måste ha ström för att fungera. Skulle det alltså bli strömavbrott får kraftverket allvarliga problem.

Du borde läsa på lite mer innan du uttrycker dig!

2009-02-05 @ 20:13:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0