F1 kärlek

Många förstår sig inte på Formel 1.. men kolla på dom här bilderna och försök påstå att det inte ser underbart ut!


Höst i Luleå

Flummade runt i söndags och fotade lite(med mobilen så kvallen är där efter).









Lite shopping igår..

Helg igen.. snart slut på den igen också =P Var fest i fredags, en jobbar kompis sticker till utomlands i några månader så var lite hej då fest. Skoj men kände nästan ingen så blev tidig kväll hehe..
Men var inte bakis igår så tog mig ut på stan. Kollade på en "utställning" med temat tv-spel på Kulturens hus.. men vet inte om jag skulle kalla 3st installationer för en utställning, men var gratis och titta så.
Svängde in på åhlens sen och handlade en korg och en burk, mycket spännande =P Men ska stå på tvättmaskinen, ser lite bättre ut än en plastbytta för tvättmedlet och sköljmedelsflaskor som studsar runt som fan när centrifugen drar igång.
Blev snyggt tycker ja!


Ska köpa kakeldekor(vinylfilm) och sätta på dom grymt fula aprikos/rosa-färgade plattorna.. Förstår inte hur dom tänkte när dom valde dom.. men men, finns många dekorer att välja på hos Kungsholmens färgbutik så nått ska ja hitta. Förslag är alltid välkommet!

Slutade tidigt idag!

 

 

Slutade tidigt idag! Var nyss och klippte mig, jävligt skönt att inte se ut som en våldtagen hamster :) Sitter på roasters nu med en inferno(en jävligt stark latte typ..) och bara slö glor på folk som går förbi.


Dagens shopping!

Sålde min slut varg till bil i förrgår så fick lös en del pengar då som jag direkt öronmärkte till att handla möbler till lägenheten. Så idag använde ja lite av dom!

Blev ett besök på Duka där ja kom tillbaka med den här:


Duka - Soul, tidningsställ i ek och glas. (vägde lite och bära hem kan ja lova)

En liten hylla från Indiska som blir nattduks"bord", klockan och mobilen ryms på den och det räcker! Ingen bild på den just nu men återkommer nog med det.
Hittade te där också:

 Grönt te med citron och ingefära, grymt gott!

Dom har annan design på paketet nu, men andra te-sorter dom har står det Hurry Curry och det är iaf för mig förrvirrande.. Trodde först att det var curry smak så kolla inte två ggr på det.. visade sig vara Chai och en annan smak vid närmare kontroll men kan nog skrämma bort endel potentiella kunder ändå.

Hahahaha


Kvinnans orgasm sitter i fötterna?

Hur kommer man på att man ska forska om man kan se hur lätt en kvinna får vaginal orgasm genom att studera hur hon går? Seriöst?!?! Måste vara att dom sitter inne på universitetet för länge.. Vad händer om kvinnan får skoskav, får hon det svårare då? Nä, mer handgripligt test funkar nog bättre för och ta reda på det.

Länk till artikeln hos Expressen



Beck - Loser


Huset för soldyrkare

Riktigt ball idé med ett hus som snurrar för att alltid vara mot solen. Men hur skulle det gå här i Luleå? På sommaren snurrar den hela tiden då solen är upp 23.5h och resten av tiden slickar den trädtopparna. Sen vintern är den upp 0,5h om dygnet så står helt stilla.. dels pga solen och sen för att den troligen fryst fast.. Jag skulle nog byggt ett hus med enbart en framsida hela vägen runt!
Sen är ja lite nyfiken på hur dom löste saker som avlopp, vatten, el etc.. fast toan kanske är i mitten hehe..




Men en kul grej är det helt klart! =]

Sköna hem

Lite nya bilder från lägenheten, fått klart väggmålningen helt med kabellister etc.. Inte nått mer att göra nu fören jag investerat i lite nya möbler..






Därför kallas det A-laget!


Black and Gold

Lite musik tips, Sam Sparro - Black and Gold. Grymmt skön låt =]


Bullar!

Var till Ingrid och Pär-ponken i lördags och bakade bullar(matcho, ja vet!), så jävla gott med nybakade bullar!
Vi gjorde en inbakad bulle som såg ut som en pizza också hehe.. 
Onödigt vetande men bullar är gott!!


The Deer Tracks!

Måste bara göra lite reklam för The Deer Tracks och deras grymt sköna musik! Var Anna-Karin, hon som spelar klarinett i bandet, som introducerade mig för deras musik.. Och ja var fast direkt, är nått med känslan i den som är så skön. Dom släppte nyligen sin debut platta som ja tycker att ni alla ska köpa, bla Ginza har den. Jag bokade den nån månad innan den släpptes och A-K var tom så snäll att hon fixade så att hela bandet signerade den! Tack så enormt mycket A-K, du är bäst! =D






Upptäckte precis att dom har en musikvideo också, se, lyssna, njut.

The Deer Tracks - Slow Collision




Hund tricket

Morsan var och hälsa på förra helgen och hade med sig Grimm, hennes 4 månaders Jack Russel valp =]
Grymt go han var! Vi kom som tur var överens hur bra som helst.. hade gärna behållit han hehe.. Dessutom bevisade han att hund tricket funkar, aldrig hört så många säga nawww, så söööt etc tidigare. Men vem kan inte gilla den här lillen?




(gick bara och ta kort på han när han sov, började springa runt o gömmde sig så fort ja tog fram kameran annars.. bilden här under var bästa ja lyckades med. Morsan på soffan btw!)



En sprayburk eller tre..

Ledsnade på mina fula högtalare till surround systemet.. Inte nått problem med ljudet men dom var så grymt fula, dassig silverfärgad plast.. Jippie.. Så ja for till biltema och köpte nån burk mattvit sprayfärg och gick lös på dom.
Så här blev resultatet:













Blev mycket nöjd, smälter in i väggen så man tänker inte på att dom sitter där =]

Renoveringen

Nuså! Nu ska ja ta och berätta lite om min nya lägenhet och vad som hänt..
Om lägenheten:
Den ligger i centrala Luleå nära Bergnäsbron. Är en 1'a(jag räknar den som 1,5a) på 38kvm. Ligger på markplan så perfekt nivå på fönstren för att sitta och spana ;] Är en nivå skillnad mellan hallen och resten av lägenheten, gillar det riktigt mycket! Kakel och klinkers i hela badrummet, golvvärme och fick tom med en tvättmaskin hehe..
Är en vägg uppsatt till sovalkoven så det är mer ett sovrum än en alkov.

Har aldrig renoverat nån lägenhet, tapetserat eller ens målat en vägg tidigare så har gjort mitt bästa och konsultera min pappa regelbundet för och få tips(han har jobbat som snickare/husmontör så kan lite =] ).

Det var den 18/8 jag fick nycklarna till mitt nya hem och började direkt på kvällen med att riva tapetskarvar..


(Barbordet följde med lägenheten, men kan inte förstå varför dom inte satt det i höjd med diskbänken. Den är borta nu men kommer återanvändas..)

(Kommer sätta den runt två sidor på denna)




Ett jävla jobb men gick bra. Borde kanske ha lagt ut skyddspappen innan men lätt och tänka på det efteråt hehe..
Tog och spacklade nästa dag. Efter lite teknik tips från farsan så rullade det på bra och gick faktiskt snabbt att få det bra.






(Lyckades riva lite mycket här men gick fint att spackla över)

Slipade sen, inte så intressant kanske men nödvändigt ont..


(Det blåste ur några av mollypluggarna O_o.. Är lite fundersam på vad som finns bakom mina väggar eg)




Torsdag vart målar dag, skulle ha fått hjälp då men bidde solo målande. Gick dock bra och första lagret kom upp!





Blev inga bilder tagna under fredagen, men hade hjälp av Ida(thanks baby!) så dom lager färg som vi kladda på då gick riktigt snabbt. Mönstret på tapeten som var på ena väggen lyste igenom hela tiden så fick lägga på några extra lager där men blev bra tillslut =] När vi hade målat klart tog jag och började lasta över massa saker då jag tänkte bosätta mig i lägenheten då.


(Mina marimekko-högtalare)



(Stilrent i äggskalsvitt)


På kvällen knäppte ja på OH-apparaten och började rita upp linjerna för väggmålningen. Har knåpat ihop den från bilder ja hittat på DeviantArt. Visste inte vilken stil ja skulle köra med, men det skulle gå att sätta tvn på den utan att det ser fuckat ut. Så till slut blev det den här:

Då det är rätt mycket detaljer i den så tog den några timmar att rita upp den och ännu fler att färg lägga den. Tror att det totalt tog runt 12h. En liten resumé av arbetet i bilder.






(Högblankt så det matchar tvn bättre)






Och sådär blev den tillslut! Annorlunda men gillar den, då alla väggar är vita så lyfter verkligen den rummet =]
Färgerna jag använt är från Alcro. Den blåa är Högtryck och den röda heter Korall, båda är från deras AD08 serie. Den gröna är Marsipan, tror den är från AD05 men inte säker. Gillar verkligen deras kollektioner, kollat på andra firmor också tycker dom inte vågar så mycket med sina färger.. Mer liv och glädje i Alcros =]
Den äggskalsvitat-färgen jag målade alla väggar med köptes på Rusta, billig och bra duger åt mig!

Det är allt för nu, men mer finns att berätta och visa så fortsättning följer!

En ny vecka gryr

Nu har ja bott här i två veckor och det känns bra. Trivs riktigt bra i centrum och att äga sitt hem är grymt skönt då ja gillar att dona.Inte skrivit nå på ett tag då ja inte haft inspirationen, mest bara varvat ner efter all stress som blev under flytten(sorry ida att ja skrämde dig!). Har hållit på och små fixa med lägenheten i veckan och kommit fram till att ja inte kan göra så mycket mer innan ja fixat nå hyllor.. vilket inte kommer bli riktigt än.. Men mer om det till veckan.

Morsan är på besök i helgen och har med sig lilla vovven =] Riktigt skoj att dom är här! Men nu ska ja avrunda det hära inlägget.. morsan försöker sova.. hon ska upp 5 imorgon.. wwiieeee...

Natti allihopa!

RSS 2.0